Pokret Ne davimo Beograd pozvao nadležne da zaustave nasilje nad građanima Gradine i Kosjerića

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je danas državne organe da zaustave nasilje nad građanima Gradine i Kosjerića, gde investitor planira izgradnju kamenoloma, jer je jednom aktivisti koji se tome protivi razbijena glava.

Kamenolom Gradina u okolini Kosjerića. Foto: Ne davimo Beograd

„Desilo se ono na šta smo upozoravali, Miroslavu Peroviću, jednom od aktivista koji se suprotstavljaju gradnji štetnog kamenoloma razbijena je glava u mučkom napadu. Čovek je presretnut u ulazu zgrade i krvnički pretučen", navedeno je u saopštenju tog pokreta.

Da podsetimo, građani Gradine i Kosjerića mesecima protestuju na barikadama u strahu od posledica koje će taj kamenolom ostaviti po njihovo zdravlje i životnu sredinu. „Građani Gradine i Kosjerića su žrtve interesa moćnika. Ukoliko pravosuđe ne reaguje, to je znak da treba da se jurimo sa štanglama po ulicama da bi se zaštitili od bahatih nasilnika? Pozivam policiju da hitno istraži ko stoji iza ovog napada i pokaže da niko nije iznad zakona", rekao je narodni poslanik Robert Kozma i poručio da će pokret Ne davimo Beograd pružiti svu podršku ljudima u protestu. Potvrdu da je izgradnja ovog kamenoloma, kako je navedeno, „svojevrsno nasilje nad prirodom i ljudima dalo je čak i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poništavajući u avgustu dozvolu koju je opština Kosjerić izdala preduzeću Gradina Kamenolom jer ne postoji studija o proceni uticaja kamenoloma na životnu sredinu".

Izvor: Beta