Predstava Voz 200. put pred publikom

Predstava "Voz" po tekstu Kormaka Makartija a u režiji i adaptaciji glumca Voje Brajovića imaće 16. maja (19:30) 200. izvođenje u Zvezdara teatru, saopštilo je danas to pozorište.

Predstava "Voz", Sergej Trifunović i Voja Brajović, Zvezdara teatar. Foto: Nikola Vukelić

"Premijerno izvedena u oktobru 2015. godine, na sceni Zvezdara teatra izvedena je 147 puta, a gostovala je na brojnim scenama i festivalima u zemlji i u inostranstvu čak 52 puta. Sa 199 izvedbi komad je pogledalo blizu 50 hiljada gledalaca", navode iz Zvezdare teatra.

"Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici - profesoru Belom koga tumači Brajović i bivšem zatvoreniku Crnom koga igra Sergej Trifunović.

Ocenivši da je "200. izvođenje ''Voza'' veliki uspeh", Brajović je podsetio da je odabrao Makartijev komad želeći da izazove "kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide i naravno, pre svega, čovekoljublje".

Prema njegovim rečima, čovekoljublje ima veliku moć da spreči propast civilizacije, a "najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč”.

"Naša predstava počinje kada se završi. Svako ko je gledao je želeo da je pogleda ponovo ili da je preporuči nekome da je gleda. Predstava je izazov i za one koji veruju i za one koji veruju da ne veruju", rekao je Brajović.

Izvor: Tanjug