Vučić: Prihvatiti inicijativu predsednika Francuske Emanuela Makrona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su premijeri Severne Makedonije i Albanije na veoma hrabar i dostojanstven način branili interese svojih zemalja, uz uverenje da će pregovori o pristupanju Evropskoj uniji za ove dve zemlje biti otvoreni, jer su uradile sve što je od njih traženo i ispunile sve uslove.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Foto: Srđan Ilić

Vučić je rekao da je potrebno prihvatiti inicijativu predsednika Francuske Emanuela Makrona o kreiranju nove političke zajednice, kao načina da se čuje glas regiona, ali i da region čuje stavove EU.

"Ova politička zajednica je važna i značajna stvar za nas, tako ćemo moći svi zajedno da rešimo određena pitanja, da rešimo ova teška pitanja za Severnu Makedoniju i Albaniju," rekao je Vučić.

"Zahvaljujem premijerima Albanije i Severne Makedonije, Ediju Rami i Dimitru Kovačevskom, koji su bili fer prema Srbiji," rekao je Vučić i naveo da ne krije da su veliki pritisci zbog ukrajinsko-ruskog pitanja.

"Imam manje frustracija nego moji prijatelji zbog situacije u kojoj smo danas, ali verujem da možemo više uraditi u decembru, "rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Ramom i Kovačevskim.

Izvor: FoNet