Lazović i Gavrilović: Moguć je dogovor između svih opozicionih stranaka

Radomir Lazović, iz koalicije „Moramo“, i Miodrag Gavrilović, potpredsednik Demokratske stranke, gostujući u emisiji „Marker“ su konstatovali da je opozicija pobedila na izborima u Beogradu. Takođe obojica su izrazili i spremnost na razgovore celokupne opozicije oko eventualne saradnje.

„Naravno da ima mesta za saradnju opozicije i to je ono na čemu smo mi sve vreme i insistirali. Dakle ta saradnja može biti na mnogim nivoima može biti od kontrole izbora do toga da se koordinišu aktivnosti na smeni ovog režima. Ne samo da mislim da ima mesta nego pozivam i apelujem da se već sada krene u razgovore kako bi se napravi što bolji rezultat“, istakao je Lazović.

Sa druge strane Gavrilović misli da se koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije odnosno Beograda“ ne raspada i ne vidi problem u tome što se čuju različite izjave lidera te koalicije.

„Ne bih izdvojimo samo različita tumačenja i mišljenja i tonove koji se danas čuju recimo i nešto što je rekao Vuk Jeremić ili Dragan Đilas ili drugi članovi koalicije. Prosto to su neka naša mišljenja mi nismo ista partija mi smo jedna organizacija. Ako kažemo nešto što je različito ne bi trebalo ljude da udalji jer i dalje je cilj isti, da se smeni ovaj režim i da se promeni sistem. To je i dalje ostala jedna vrednost koja je bazična za sve nas“, objašnjava Gavrilović.

Iz koalicije „Moramo“ žale što opozicija nije ostala dosledno ujedinjena i što nije insistirala na tome da se formira vlast u Beogradu. 

„Ostaje žal za time što nije značajniji rezultat zajedno sa drugim organizacijama opozicije napravljen u gradu. Više od 50 odsto dakle  negde oko 55 odsto reklo je ne Aleksandru Vučiću, ali da kasnije to pretočeno u mandate izgleda malo drugačije. Ipak treba insistirati na tome. Vučić očigledno nema većinsku podršku građana Beograda“, rekao predstavnik koalicije „Moramo“.

Na pitanje zašto se sve svelo na izbore u Beogradu Gavrilović objašnjava da je tu najveća izborna klackalica. On naglašava da su pred opozicijom tri ključna pitanja.

„Ponavljaju se izbori. Da li će se ponoviti? Da li će partije koje su bile u opoziciji koje sebe formalno tako zovu izaći na te izbore? I kakvi će biti uslovi na tim novim izborima? To su stvari koje su stavljene pred nas sada da možemo prosto da razmišljamo šta će biti i dase borimo za te neke nove uslove" zaključio je potpredsednik Demokratske stranke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovorio pozitivno na predlog Dragana Đilasa da se celokupni izbori u Beogradu ponove.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.