Lazović: Nemojte zamerati zatišje koalicije Moramo, nismo očekivali sastanak Vučić-Đilas

Nemojte zamerati koaliciji Moramo na tome što se nije snašla posle izbora jer niko nije očekivao da će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider Stranke slobode i prvade (SSP) Dragan Đilas, a to je dovelo i do zatišja, izjavio je član koalicije Moramo Radomir Lazović.

Radomir Lazović

Lazović je u emisiji „Marker“ na Insajder televiziji rekao da misli da neće biti ponavljanja izbora za Skupštinu Beograda, održanih 3. aprila, i ocenio da je takva najava bila „blef“ predsednika Vučića da „sakrije neke stvari“.

„Te stvari su da sada imamo odnos (u mandatima između dosadašnje vlasti i opozicije u Beogradu) od 56 prema 54, to je jedna veoma tanka većina. S druge strane mi imamo 55 odsto građana Beograda koji su glasali protiv Vučića", rekao je Lazović.

Lazović kaže da ne razume zašto se Đilas pita i razgovara s Vučićem o izborima.

"Mi želimo da vidimo poraz SNS. Ne želimo da vidimo da se Đilas i Vučić nešto dogovore. Mi želimo da vidimo poraz SNS u skladu s onim kako su građani glasali", naglasio je on.

Na pitanje da li je ponavljanje izbora rizično za opoziciju, Lazović je odgovorio da smatra da opozicija može da zabeleži i bolji rezultat jer će izbori biti održani samo na jednom nivou – u Beogradu.

Lazović je rekao da su nakon izbora 3. aprila održani sastanci unutar opozicije na kojima je dogovorena dalja strategija – da pruže podršku koaliciji „Ajmo ljudi“ i izvrše pritisak na institucije da „rade svoj posao“, ali da je nakon sastanka Đilasa i Vučića „sve palo u vodu“.


„Srbija da uskladi spoljnu politiku sa EU i podrži ’restriktivne mere’ prema Rusiji“

Na pitanje da li Srbija treba da uvede sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, Lazović je odgovorio da Srbija treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa EU i da treba da podrži, kako je rekao, „restriktivne mere“ koje su uvedene Rusiji.

"(Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić se u poziciji u kojoj je danas nije našao zato što se probudio posle 10 godina sna, nego posle 10 godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS) koju vodi. Ako se nađete da 10 godina donosite neke odluke, vi ste odgovorni za njih. Ako on nema rešenje, neka se povuče", rekao je Lazović u emisiji „Marker“ na Insajder televiziji.

Lazović je ocenio da je predsednik Vučić doveo do toga da Srbija spoljnopolitički "sedi na dve stolice" i da je posmatraju kao da "ne zna šta radi".

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.