„Na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića svedočiće četiri zaštićena svedoka, materijalni dokazi će se pojaviti“

Aleksandar Ivanović, advokat i bratanac ubijenog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, ubeđen je da će pitanje rešavanja slučaja ubistva njegovog strica biti pokrenuto tek kada se pokrenu "neki drugi procesi na ovim prostorima". U optužnici po kojoj se sudi u Prištini nema ni počinilaca ubistva ni nalogodavaca, što je, prema rečima Aleksandra Ivanovića, apsurdna situacija.

foto: Marker, Insajder TV

"Mitrovica je mali grad od svega par ulica i premrežen je bezbednosnim kamerama. Nažalost, te kamere su u posedu Srba. Kažem: nažalost - jer je za očekivati, ako je ubijen viđen Srbin u tom gradu, koji se bavio politikom - kako je moguće da ni sa jedne od tih kamera nema snimka iz dana pre ubistva", upitao je Ivanović, gostujući u emisiji Marker.

Porodica Olivera Ivanovića veruje da materijalnih dokaza ima i da će se oni u jednom trenutku pojaviti.

„Četiri zaštićena svedoka će sada svedočiti u Prištini, videćemo šta su ta njihova neposredna saznanja i kako oni dokazuju to što će navesti u svojim iskazima“, rekao je Ivanović.

 Zašto je jedna cedulja postala važna?

Povodom svedočenja svog oca Miroslava Ivanovića, brata ubijenog Olivera Ivanovića na suđenju za to ubistvo u Prištini, Aleksandar Ivanović kaže da je sud najviše zanimala cedulja pronađena nakon ubistva. 

"Posebno interesovanje iskazali su oko jedne cedulje koja je pronađena u Oliverovim stvarima, a na kojoj je bio ispisan registarski broj automobila koji je, kako se ispostavilo, u vlasništvu jednog Srbina a koji je kasnije pratio i mog oca (Miroslava)", rekao je Ivanović.

Brat Olivera Ivanovića, Miroslav, dva dana je svedočio na suđenju za to ubistvo pred sudom u Prištini.

Govoreći o istrazi koja se vodi u Beogradu, Ivanović je kazao da taj slučaj nosi oznaku tajnosti.

"Beograd je preduzeo samo neke predistražne radnje i onda je za nas, za porodicu, sve to zastalo. (...) Buni prevelika tišina, umesto da se ceo slučaj rešava u institucijama sistema, slučaj je izmešten u medijski prostor. On je onda postao podložan raznim manipulacijama", ocenio je Ivanović.


Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici.

Priština je u decembru 2019. godine podigla optužnica, koja je tri puta menjana i suđenje je počelo sredinom prošle godine. Iza ubistva Ivanovića, prema navodima iz optužnice, stoji kriminalna grupa koju kontroliše jedan od Srba sa Kosova - Milan Radoičić.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.