Precizirana optužnica protiv Aleksandra Jovićića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje preciziranu optužnicu protiv okrivljenog Aleksandra Jovičića, bivšeg predsednika Opštine Palilula, i još devet osoba.

Aleksandar Jovičić. Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Rešenjem Višeg suda u Beogradu od 12. maja 2022. godine optužnica od 29. decembra 2021. godine bila je vraćena tužilaštvu na dopunu.

„U najkraćem roku postupljeno je po nalogu suda i optužnica je danas ponovo podneta na odluku o potvrđivanju“, saopštilo je Više tužilaštvo u Beogradu.

Optužnicom se Jovičić tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivičo delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž. Za krivično delo zloupotreba službenog položaja optužnicom se tereti M.L. 

Nekadašnji predsednik beogradske opštine Palilula optužen je da je uzimao mito u iznosima od 10.000 do 60.000 evra kako bi omogućio nezakonitu legalizaciju objekata i to od juna 2016. do novembra 2018. godine.

Postupak protiv Jovićića vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal a on je, na saslušanju u istrazi negirao krivicu i tvrdio da nikad nije dao nalog da se nelegalni objekti legalizuju i zaštite od rušenja, kao i da nikada nije uzeo novac za to. 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.