Predao se zamenik načelnika službe za obaveštajne poslove UKP osumnjičen u postupku protiv Darka Šarića

Milutin Radovanović, policajac osumnjičen da je bio član kriminalne grupe Darka Šarića nakon dva meseca bekstva, predao se danas Tužilaštvu za organizovani kriminal, potvrdio je za Insajder njegov advokat Vladan Živković. Prema rečima advokata Radovanović se oko 11 sati otišao u Tužilaštvo za organizovani kriminal jer želi „aktivno da učestvuje u postupku“.

Zgrada Specijalnog suda. Foto: Srđan Ilić

„ Čim smo mi kao branioci dobili pravo da učestvujemo u postupku, vidimo spise i ono što se Milutinu Radovanoviću stavlja na teret, on se javio tužilaštvu“, kaže za Insajder Vladan Živković, advokat okrivljenog Radovanovića.

Branilac tvrdi da su advokati odmah na početku istrage predali tužilaštvu punomoćje koje su dobili od porodice okrivljenog, ali da im „nije bilo odmah omogućeno da učestvuju u postupku“.

Milutin Radovanović, je zamenik načelnika Službi za kriminalističko obaveštajne poslove i prikrivene islednika (SKOP) u Upravi kriminalističke policije i do danas nije bio dostupan istražnim organima. Njemu je u odstustvu određen pritvor u kome se sada nalazi.

„Prema zakonu u roku od 48 sati on će biti saslušan kod sudije za prethodni postupak na okolnosti pritvora. Mi kao branioci smatramo da razlozi za pritvor ne stoje jer se čovek, čim je bio obavešten o pokretanju istrage odazvao pozivu“, kaže branilac Radovanovića.

Podsetimo Radovanović dva meseca nije bio dostupan tužilaštvu, a tereti se da je iskoroišćevanjem svog položaja skretao istragu na pogrešan trag.

Akcija u kojoj je Darko Šarić ponov uhapšen bila je sredinom aprila ove godine. Šarić je uhapšen u kućnom pritvori sa nanogicom zbog sumnje da je počinio nova krivična dela, odnosno da je iz zatvora rukovodio organizovanom kriminalnom grupom koja je počinila i ubistvo.

Pored Šarića, po nalogu Tužilaštva uhapšeni su i Šarićev branilac - advokat Dejan Lazarević, osuđivani huligan Uroš Mišić, koji je promenio prezime i sada se zove Uroš Radovanović, kao i pripadnici Šaričevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković.

U okviru ove organizovane kriminalne grupe, osumnjičeni su i pojedini policijski službenici.

Među njima i Milutin Radovanović, koji je bio u bekstvu, a koji se danas predao.

Akciju 14. aprila uspeo je da izbegne i Danilo Stojanović takođe pripadnik MUP, ali je on uhapšen 18. aprila u Crnoj Gori. Apelacioni sud u Crnoj Gori nije doneo rešenje o njegovom izručenju Srbiji i za sada se nalazi u zatvoru u toj zemlji.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.