Učesnik u tuči huligana pušten da se brani sa slobode

Kako je Insajderu potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Drugi osnovni sud pustio je huligana U. K, kom je tužilaštvo nedavno odredilo meru zadržavanja do 48 sati, da se brani sa slobode.

U. K. je pre tri dana zadržan u pritvoru zbog toga što ga je tužilac, koji je postupao u predmetu protiv njega, video na tribinama hale "Aleksandar Nikolić", uprkos zabrani prisustva utakmicama visokog rizika. U. K. je prisustvovao petoj košarkaškoj utakmici finala play off-a Aba lige između Crvene zvezde i Partizana. 

Mera zabrane mu je izrečena nedelju dana pre toga, uz presudu kojom je osuđen na tri godine uslovne kazne i 50 hiljada dinara, zbog učešća u tuči huligana, u blizini Autokomande, 11. maja ove godine, kada su se sukobili navijači Crvene zvezde I Partizana. 

U slučaju kršenja zabrane prisustva utakmicama visokog rizika, prema odluci Višeg Suda U Beogradu, kazna se preinačava na godinu dana i četiri meseca zatvora, zbog čega je Više tužilaštvo najavilo da će od Višeg suda zahtevati da U. K. bude poslat da kaznu odsluži u zatvoru. 

Prema internom aktu beogradskog višeg tužioca, jedan od njegovih zamenika ovlašćen je za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom, u slučajevima nasilja na utakmicama. Upravo taj zamenik tužioca uočio je huligana U. K.  na tribinama hale "Aleksandar Nikolić" i dao nalog za njegovo privođenje.

Svih pet utakmica finala play offa ABA lige obelezeni su brojnim incidentima, na kraju je u finalu policija obezbeđivala trofej u hali. Prema podacima tužilaštva, u prve četiri utakmice nije bilo izvršenih krivičnih dela, već samo prekršajnih. 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.