Kompanija Trejs: Automobil kupljen na zahtev Koridora Srbije, to nam je ugovorna obaveza

Automobil „škoda superb“ kojim je upravljao vozač zaposlen u Koridorima Srbije, a koji je po svemu sudeći izazvao tešku nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, kupila je bugarska firma Trejs na zahtev Koridora Srbije. Zahtev za nabavku automobila, u kome se u trenutku nesreće vozio direktor Zoran Babić, Koridori Srbije su uputili kompaniji Trejs u decembru 2017. Kako je Insajderu rečeno u ovoj bugarskoj firmi, ugovorom je predviđeno da oni kao izvođač za potrebe Nadzornog organa i investitora treba da kupe do šest automobila koji po okončanju posla ostaju Investitoru, dakle Koridorima. Ova obaveza, kako navode, predviđena još u fazi tendera.

Saobraćajna nesreća na naplatnoj rampi kod Doljevca

Kompanija Trejs izvodi radove na Koridoru 10 u Grdelici, a prema navodima tužilaštva, vozilo za koje se sumnja da je izazvalo sudar je u njihovom vlasništvu. U toj kompaniji, na pitanje Insajdera da li je vozilo kojim je upravljao vozač zaposlen u Koridorima Srbije dato na korišćenje direktoru tog preduzeća i pod kojim uslovima, kažu da su oni kupili automobil i da ga održavaju, jer je tako predviđeno ugovorom.

„Predviđena je kupovina i održavanje od strane izvođača radova do šest  automobila, u zavisnosti od potrebe Nadzornog organa i investitora, sa unapred definisanim karakteristikama, predviđenoj još u fazi tendera“, kažu u Trejsu.

Istovremeno ističu i da prilikom kupovine vozila oni kao izvođači nemaju informaciju ko će ga koristiti niti o ruti kretanja automobila. 

Među vozilima koja su obezbeđena u skladu sa ugovorom, kako navode, je i automobil „škoda superb“.  Iako je reč o ugovoru koji je, kako u Koridorima Srbije kažu, potpisan u aprilu 2013, zahtev za nabavku je Trejsu upućen krajem 2017.

„Trace Group Hold PLC Ogranak Beograd je nakon dobijenog zahteva za kupovinu automobila, u decembru 2017. godine ispunio svoju ugovorenu obavezu i dostavio vozilo C klase i uredno ispunjava svoje obaveze za održavanje iste. Angažovanje vozača za kupljeno vozilo po Ugovoru nije u obavezi izvođača. S tim u vezi, mi nemamo informciju u vezi zapošljavanja vozača“, navode u bugarskoj kompaniji.

Automobili će kada se završe radovi ostati Koridorima.

„Dodatno želimo da Vas informišemo da, vozila koja su plaćena od strane Izvođača u skladu sa propisanim uslovima Ugovora, nakon završetka istih prebacuje se u vlasništvo Investitora  - Koridori Srbije“, rečeno je Insajderu u kompaniji Trejs.

Podsetimo, danas je uhapšen vozač automobila koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna osoba, a pet teže povređeno. Kako je potvrđeno Insajderu vozač je zaposlen za stalno u Koridorima Srbije.

Automobil koji je vozio je u vlasništvu bugarske kompanije Trejs i u njemu je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić, koji je takođe povređen.

Izvor: Insajder