Milorad Vučelić novi v.d. glavnog urednika Novosti

Milorad Vučelić je imenovan za vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti i svih izdanja Kompanije “Novosti“ AD, jednoglasno je danas odlučio Nadzorni odbor kompanije.

Milorad Vučelić

Kako se navodi na sajtu Večernjih novosti Vučelić je dugogodišnji novinar, nekadašnji političar, osnivač nedeljnika “Pečat“, predsednik JSD i FK Partizan.

Sredinom jula ove godine, Nadzorni odbor kompanije "Novosti" prihvatio je ostavku Radomira Dmitrovića i razrešio ga dužnosti generalnog direktora i glavnog urednika, a na njegovo mesto imenovao Srđana Muškatirovića.

Srđan Muškatirović, koga javnost najviše prepoznaje kao nekadašnjeg teniskog reprezentativca Jugoslavije, rođen je 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Po struci je ekonomista, a zvanje je stekao na UCLA univerzitetu u Los Anđelesu (SAD).

Kako je saopšteno, Muškatirović ima iskustva u biznisu, a naročito se bavio restrukturiranjem kompanija.

Kako je Insajder ranije pisao, Vučelić je bio prvi čovek državne televizije tokom režima Slobodana Miloševića, čovek koji je hapšen u Sablji i istaknut u policijskom izveštaju o švercu cigareta devedesetih. Nedavno je Vučelić u izjavi za Insajder kratko rekao da su optužbe protiv njega o švercu cigareta i finansijskim malverzacijama bile laž.