Babić podneo ostavku: Znanje, moral i odgovornost osobine su koje od nas traži naš predsednik

Dosadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić saopštio je danas da podnosi neopozivu ostavku na to mesto. Kako Babić navodi u saopštenju, “za njega kao čoveka sasvim je dovoljno to što je izgubljen ljudski život da više ne obavlja funkciju na kojoj je zatečen u momentu teške nesreće”.

Zoran Babić Foto: Srđan Ilić

“Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku”, naveo je Babić.

On dodaje da za takav potez “za njega kao naprednjaka, kao funkcionera stranke čiji je predsednik Aleksandar Vucic, nije potreban nikakav poziv, nikakva naredba”.

“Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti. To je razlika koju Srpska napredna stranka, vođena Aleksandrom Vucicem, pravi u našem društvu i našoj drzavi. Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo”, naveo je Babić u saopštenju.

Dodao je da budućem direktoru Koridora Srbije zeli uspeh u radu, a da predsedniku, stranci i Srbiji stoji na raspolaganju.

Ostavku Babića najavio je danas minister policije Nebojša Stefanović u izjavi za Pink.

„Istraga se vodi i u ovom trenutku, rade se sva neophodna veštačenja. Svakako da će sve biti dostupno javnosti, svaki deo te istrage jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo i nesumnjivo da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo Koridora neprilagođenom brzinom ušlo u deo gde se nalazi naplatna rampa i udarilo dva vozila koja su se nalazila ispred njih“, rekao je Stefanović.

Policija je danas uhapsila vozača automobila "škoda superb" D. S. (35), koje je učestvovalo u jučerašnjem teškom udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu, potvrđeno je Insajderu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Vozaču automobila u kojem je bio Zoran Babić određeno je zadržavanje do 48 časova i nalazi se u KP zavodu u Nišu odakle će uz krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, sutra biti priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Kako je portparol Tužilaštva dodao za Insajder, vozilo "škoda superb" u vlasništvu je kompanije Trejs, koja inače radi na Koridoru 10.

U Koridorima Srbije Insajderu je danas rečeno da je uhapšeni vozač za stalno zaposlen u Koridorima, a da je automobil, u kojem se vozio Zoran Babić, vlasništvo firme „Trejs“, koja je izvođač radova na Koridoru 10 u Grdelici.

Kompanija Trejs angažovana je i na izgradnji i na održavanju puteva u Srbiji, a poslove je dobijala upravo i od državne firme Koridori Srbije.

Na pitanja Insajdera zbog čega se direktor Koridora Srbije vozio u automobilu koji je u vlasništvu privatne firme Trejs, koja inače izvodi radove na Koridoru 10 i sa kojom kao investitor imaju poslovnu saradnju, u ovom državnom preduzeću rekli su nam da je dužnost izvođača radova da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora i inženjera koji vrše nadzor.

Izvor: Insajder