Insajderov nedeljni pregled: Hapšenja na Severu Kosova, ko je kriv zbog situacije u Skupštini, "problemi" sa gradnjom gondole (VIDEO)

Novinari Insajdera istraživali su kako je hapšenje Srba na Severu Kosova osumnjičenih za organizovani kriminal podiglo tenzije i dovelo do sukoba običnih građana, koji su podizali barikade, sa pripadnicima specijalnih kosovskih policijskih jedinica. U Insajderovom nedeljnom pregledu videćete i zašto je Evropska komisija u ovogodišnjem Izveštaju o napretku okrivila vladajuću koaliciju u Skupštini Srbije za nedostatak parlamentarne debate. Donosimo informacije i kako je Zavod za zaštitu spomenika kulture izdao odobrenje za izgradnju gondole, iako je pre toga izričito zabranio gradnju žičare na Kalemegdanskoj tvrđavi. Novinari Insajdera otkrivaju i zašto je cena izgradnje Koridora 10 uvećana za 40 odsto u odnosu na početnu i kako to da je nemar prema radnicima na gradilištima sve veći, a odgovornost za pogibije radnika sve manja.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.