Nagrade

Brankica Stanković i tim Insajdera nagrađeni su sa više od 15 domaćih i inostranih novinarskih nagrada.

Brankici Stanković je na svečanoj ceremoniji u Bejrutu u oktobru 2018. uručena je svetska nagrada za posvećenost novinarstvu, koju dodeljuje Fondacija Mej Šidijak. Ova libanska novinarka osnovala je Fondaciju koja podržava slobodno novinarstvo širom sveta nakon što je i sama  preživela pokušaj ubistva kada je pod njen automobil postavljena bomba.

Brankica Stanković našla se među deset najinspirativnijih novinarki na svetu, prema mišljenju Reportera bez granica 2015. godine. Povodom Međunarodnog dana žena, Reporteri bez granica, odali su počast novinarkama iz različitih krajeva sveta koje su poznate po posvećenosti svom poslu kao i suočavanju sa specifičnim izazovima i opasnostima.

Međunarodna ženska medijska fonadacija 2014. godine nagradila je Brankicu Stanković za izuzetnu hrabrost u novinarstvu. Nagrada se dodeljuje trima novinarkama koje su pokazale izuzetnu snagu karaktera obavljajući svoj posao u teškim ili opasnim uslovima, kao što su pritisci vlasti, pretnje po ličnu sigurnost i druge prepreke. Ova nagrada poznata je kao novinarski Oskar.

Povodom svetskog dana slobode medija 2014. godine, Brankica Stanković našla se na listi “100 heroja“ u medijima koje godišnje objavljuju Reporteri bez granice.

Brankica Stanković 2014. godine osvojila je i međunarodnu nagradu za izuzetne zasluge u istraživačkom novinarstvu, koja se dodeljuje urednicima medija iz jugostične Evrope. (SEEMO)

Ekipa Insajdera 2014. godine dobila je godišnju nagradu za istraživačko novinarstvo “Slaven Kranjc”, u organizaciji Internacionalnog festivala reportaže i medija u Somboru.

Brankica Stanković je 2013. godine dobila i nagradu “Osvajanje slobode” koja se dodeljuje ženama koje rade za promociju principa ljudskih prava, vladavine prava, demokratije i toleranciju u društvu.

Nagrada Grada Beograda za novinarstvo pripala je Brankici Stanković 2011. godine.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Američka ambasada u Beogradu, 2011. godine dodelili su nagradu za istraživačko novinarstvo ekipi "Insajdera" za serijal "Prevara veka" u preduzeću Kolubara.

Misija OEBS-a u Srbiji proglasila je 2010. godine Brankicu Stanković za “Ličnost godine”.

Brankica Stanković je i dobitnica nagrade “ANEM-ov svetionik” 2010. godine, koju dodeljuje Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

2009. godine Brankica Stanković je po drugi put dobila nagradu “Jug Grizelj” za izuzetno ostvarenje u istraživačkom novinarstvu.

Brankici Stanković dodeljena je 2008. godine nagrada “Dr. Erhard Busek - SEEMO za bolje razumevanje”, po odluci 14 urednika medija iz Jugoistočne Evrope.

Britanski savet 2008.godine objavio je knjigu o Brankici Stanković kao jednoj od pet budućih lidera u okviru projekta “Moj slučaj-Nova evropska generacija.“

Nagradu “Jug Grizelj” za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu dobila je 2006. godine Brankica Stanković.

Nezavisno udruženje novinara Srbije 2005. godine dodelilo je Brankici Stanković nagradu “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost.

Emisije Insajdera “Na tragu Ratka Mladića” osvojila je 2004. nagradu “Bronzana maslina” u kategoriji TV reportaže na Devetom međunarodnom festivalu u Baru, a bila je i u konkurenciji za nagrade na najvećem evropskom festivalu-“ The European Gran Prix” u kojem je navedena u Top 10 kategorija festivala.