Insajderov nedeljni pregled: Plaćen a nezavršen vodovod na Severu Kosova, priprema privatizacije Laste, kršenja prava radnika (VIDEO)

U novom Insajderovom pregledu nedelje pogledajte nekoliko važnih istraživačkih tema: Činjenice koje su utvrdili novinari Insajdera pokazuju da se ulaganja Srbije na Kosovo pod izgovorom pomoći Srbima na Kosovu odvija se bez ikakve kontrole, i da su rezultat toga plaćeni a ne završeni projekti. Jedan od takvih primera je regionalni vodovod za Sever Kosova koji, iako je plaćen, ni posle pet godina nije završen. U pregledu nedelje pogledajte i u kojim uslovima se priprema privatizacija najvećeg saobraćajnog preduzeća u Srbiji – Lasta, na koliko je procenjena njena vrednost i zbog čega zaposleni smatraju da je nerealna. U svetlu obeležavanja 1. maja, Međunarodnog dana rada, kojim se u celom svetu obeležava početak borbe za ostvarivanje radničkih prava, podsećamo na neke od primera kršenja prava radnika u Srbiji koje su istraživali novinari Insajdera, kao i to kako je narušen kredibilitet nadležnih institucija koje bi trebalo da štite ova prava.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.