Nedeljni pregled: Kako je Lasta ostala bez autobuske stanice, premijerka o Galenici i avionu Vlade, šta se krije iza ekspanzije Er Srbije...

Novinari Insajdera u novom Nedeljnom pregledu otkrivaju da je uoči privatizacije Lasta, inače najstariji i najveći saobraćajni prevoznik u Srbiji, ostala bez svoje glavne stanice u Beogradu i značajne zarade koje je imala od nje, kao i da novu stanicu neće dobiti. A kada će nova BAS-ova stanica biti gotova još nije poznato, a kako otkriva Insajder, iako za tri meseca ističe rok koji je dat za završetak radova, na parceli gde bi trebalo da bude izgrađena nova stanica, danas praktično ne postoji ništa. U protekloj nedelji emitovana je jos jedna epizoda iz serijala Insajdera o privatizaciji Galenike, a u novom Pregledu, pogledajte kako je premijerke Ana Brnabić odgovarala na pitanja Insajdera u vezi sa ključnim informacijama do kojih smo došli istražujući privatizaciju prve i nekada najveće fabrika za proizvodnju lekova. Donosimo vam i priču o nacionalnoj avio-kompaniji Er Srbija, a povod je najava da će ovo leto biti najintenzivnija sezona od formiranja 2013. Međutim, kako je pokazalo istraživanje Insajdera, iza ove ekspanzije kriju se državne subvencije kao i stari način poslovanja zbog kojeg je Er Srbija zapravo pravila gubitke, a koje od formiranja kompanije država pokriva na razne načine.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.