Nedeljni pregled: Posle decenija gradnje i probijanja rokova otvoren Koridor 10, zašto su štrajkovali stanari Bristola, sve privilegije SPC

Posle više od dve decenije završen je južni krak Koridora 10. Izgradnju ove deonice autoputa duge oko 300 kilometara pratili su brojni problemi, zloupotrebe i stalno pomeranje rokova. Novinari redakcije Insajder podsećaju na sve rokove koje su davali visoki predstavnici vlasti u prethodnih dvadeset godina, ali i na mehanizme zloupotrebe kojim se cena izgradnje ovog puta koji spaja sever i jug Srbije, stalno uvećavala. Vest da su u Požegi uhapšeni rukovodioci opštine zbog sumnji u zloupotrebe prilikom javnih nabavki bio je povod da se još jednom podseti na sve mehanizme u kojima se, zbog nedostatka adekvatne kontrole, novac svih građana, nenamenski troši na lokalu. U ovoj emisiji donosimo vam i nove informacije u slučaju vojnih stanara hotela Bristol koji su u međuvremenu stupili, pa prekinuli štrajk glađu. Otkrivamo i koje sve privilegije imaju crkve i verske zajednice koje s jedne strane dobijaju novac iz budžeta koji pune svi građani Srbije, a s druge ne plaćaju porez istoj toj državi.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.