Pregled nedelje: Između jedinstva i jednoumlja, selektivna borba države protiv huligana, saradnja Vlade s Blerovim institutom bez ugovora...

„Mi drugu državu nemamo, za nas je Srpska lista sada Aleksandar Vučić i mi ćemo podržati Aleksandra Vučića”, izjava je koja je obeležila ovu nedelju. Ovim rečima je potpredsednica građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (GI SDP) Ksenija Božović objasnila neočekivanu vest da će GI SDP na predstojećim izborima na Kosovu biti na izbornoj listi sa Srpskom listom. Usledilo je, međutim, ograđivanje dvojice odbornika inicijative od te odluke, ali i ocene predstavnika vlasti da je ova saradnja pokazatelj jedinstva Srba na Kosovu. Ova nedelja je ponovo otvorila pitanje kako se i da li država bori sa huliganima, kada za obračun sa njima ima snage, a kada ne... Koliko odgovori na ova pitanja mogu biti različiti možda najbolje pokazuju potpuno različite reakcije policije na nasilje huligana na auto-putu „Miloš Veliki“ i na Mostu slobode u Novom Sadu. Nakon pola godine čekanja da nam Vlada dostavi ugovor o saradnji sa inostranim Institutom Tonija Blera i tvrdnji premijerke da građani Srbije tu saradnju ne plaćaju, Vladin sekretarijat nam je krajem nedelje odgovorio - ugovor i ne postoji, bez objašnjenja kako je onda ta saradnja regulisana.

Pregled nedelje

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.