Pregled nedelje: Poseta Makrona i presuda za Tatona, odbacivanje prijave za objekat na Pančiću, 50 miliona evra za Beograd na vodi…

Čija je država i ko je taj ko meri i definiše patriotizam? Pitanje je koje se protekle nedelje ponovo našlo u fokusu, i to nakon što je Vojislav Šešelj, haški osuđenik, narodni poslanik i predsednik SRS, u svom maniru, uz prećutnu podršku vlasti, pretio i vređao novinare, predstavnike opozicije, nevladinih i nezavisnih organizacija... I ne samo on. Poslanici vladajuće koalicije iz skupštinskih klupa neštedimice su napadali i prozivali pojedine medije, bez ikakve reakcije predsedavajućih. O patriotizmu je prošle nedelje govorio i predsednik Francuske Emanuel Makron prilikom posete Srbiji, a baš tada stigla je i prvostepena presuda poslednjem optuženom za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona. Na našem sajtu mogli ste pročitati i nove informacije o krivičnoj prijavi za slučaj nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu, a otkrili smo i da je iz državnog budžeta samo za eksproprijaciju objekata i zemljišta za projekat Beograd na vodi izdvojeno čak 50 miliona evra. Nedelja je završena ostavkom kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i to drugom zbog istog razloga – pozvan je pred Specijalni sud za zločine OVK kao osumnjičeni.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.