Pregled nedelje: Uvrede i nacionalne prozivke s TV Hepi, predizborne podele na patriote i izdajnike, odloženo suđenje za Namensku

U Srbiji i dalje nije svejedno da li se neko preziva na “ić” ili ne, a podele na one sa “sumnjivim” i manje sumnjivim prezimenima su duboko ukorenjene. Da nije tako ne bi bili potrebni dani i burne reakcije dela javnosti da se institucije oglase povodom prozivki koje je na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, preko televizije s nacionalnom frekvencijom, izrekao MIlomir Marić. U brojnim ovdašnjim podelama većito aktuelna je i ona na “patriote” i “izdajnike”, a naročito joj se pribegava u predizbornoj kampanji koja je prošle nedelje na Kosovu bila u završnici. Jedna od najporaznijih podela u društvu viđena je i prilikom suđenja čelnicima Namenske osumnjičenima da su kao rukovodioci odgovorni zbog eksplozije u ovoj fabrici u kojoj su dvojica radnika poginula. Nedelju za nama obeležilo je i nominovanje Beogradske tvrđave za „Sedam najugroženijih“ spomenika kulture, upozorenja Vladinog Fiskalnog savet o najavljenom rebalansu budžeta, ali i najava početka međupartijskog dijaloga koji će se ovog puta održati u Skupštini Srbije.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.