Odloženo rušenje nelegalnog objekta Islamske zajednice u Zemun Polju

Nelegalno izgrađen verski objekat koji je podigla Islamska zajednica u Zemun Polju danas nije uklonjen zbog velikog broja građana koji su sprečavali izvršenje odluke, javila je N1.

n1info.com

Predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije sa maricama kao i saobraćajna policija, građevinske mašine i pauk su se rano jutros okupili ispred tog objekata.

Predstavnici Islamske zejednice su razgovarali sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije koji su haztevali da se veliki broj dece, žena i mladih, koji su se okupili da bi sprečili rušenje izmeste. Ipak, do toga nije došlo pa je odlučeno da se akcija odloži, a razgovori nastave na "višem nivou".

Prethodno su pripadnici Islamske zajednice parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta kako policija i predstavnici Opštine ne bi mogli da priđu. Ipak, policija je te automobile uspela da pomeri i omogući prolaz.

N1 navodi da je gradnja objekta je počela 2014.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef. Zejnulahu, još juče je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mestu ostati "koliko god da je potrebno" i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima. 

Građanima su se obratili i muftija Mustafa Jusufspahić, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomir Mihajlović i predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefik Ramadanović.

Islamska zajednica Srbije u Zemun Polju gradi molitveni prostor i učionice za decu.

Izvor: N1

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.