Danas pitamo: Da li je MUP obavešten da je PS Čajetina dala saglasnost za održavanje omladinsko- patriotskog kampa?

Kamp, navodno “omladinsko-patriotski” na  Zlatiboru u kome su 10 devojčica i 34 dečaka od 12 do 23 godine srpski i ruski vojni veterani podučavali  borilačkim i vojničkim veštinama, odlukom MUP-a zatvoren je u četvrtak kasno uveče, tek nakon brojnih upozorenja medija i to dva dana pre nego što bi kamp svakako bio završen.

policija, ilustracija

Kamp je zatvoren, kako je obrazložio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti. Činjenice da je ovakav kamp uopšte organizovan u Srbiji, da se nesmetano odvijao celih nedelju dana i da su u njemu deci obuku držali i pripadnici ruske ultranacionalističke grupe E.N.O.T. Korp otvorile su niz spornih pitanja na koja nadležne institucije nisu dale odgovore. Jedno od njih je kako nadležne institucije nisu znale za kamp ako je policijska stanica Čajetine, kako tvrde organizatori, dala saglasnost za održavanje ovog skupa. Predsednik Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije Želko Vukelić tvrdi za Insajder da je patrola policije obilazila kamp čak tri puta "bez zamerki".

Danas pitamo: Da li je MUP obavešten da je PS Čajetina dala saglasnost za održavanje omladinsko- patriotskog kampa?

Imajući sve ove činjenice u vidu novinari Insajdera su uputili Ministarstvu unutrašnjih poslova sledeće pitanje:

Da li je MUP obavešten da je Policijska stanica Čajetina dala saglasnost za održavanje kampa?

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.