Pitanje dana: Da li je MUP na bilo koji način obavešten o pretnjama inspektorkama u slučaju Pančićevog vrha?

Zakazano rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu početkom avgusta,  je odloženo jer policija nije pružila asistenciju. MUP je, pozivajući se na zakon, od Ministarstva građevinarstva tražio da prvo dostavi dokaz da je prethodno već pokušano rušenje. Ispostavilo se da je takav zahtev u uvom slučaju problem, jer je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović poručila da ne želi da ugrozi ni ljude ni opremu.

MUP, Ilustracija

Na pitanje Insajdera da li je MUP obavešten da je prećeno inspektorima koji su radili na slučaju neleganog objekta na Pančićevom vrhu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da policiji takve pretnje nisu prijavljene. Na dodatno pitanje, da li je policija o tome obaveštena na bilo koji drugi način, ministar Stefanović nije dao konkretan odgovor.

Mihajlović o pretnjama inspektorkama u slučaju Pančićevog vrha: Sva dokumentacija je data MUP-u (VIDEO)

„Mi nemamo prijavu policiji da je nekome prećeno. Nemamo nikakav problem da istražimo svakog, niti koga štitimo niti nas to zanima“ , rekao je, između ostalog, ministar policije.

On međutim nije konkretno odgovorio na pitanje da li je MUP na bilo koji način obavešten da je inspektorima prećeno, koja nisu vezana isključivo za podnošenje prijave.

„Ja sam vrlo jasno rekao. Ja sam čekao da vidimo kome je prijavljeno. Zna se gde se prijavljuje. Prijavljuje se područnoj policijskoj stanici, upravi policije ili tužilaštvu“, dodao je Stefanović.

Imajući sve ovo u vidu Insajder je Ministarstvu unutrašnjih poslova uputio sledeće pitanje:

- Da li je MUP na bilo koji način obavešten o pretnjama inspektorkama koje su radile na slučaju nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu?

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.