Insajder serijal: Politika kao biznis - država kao partijski plen, peti deo (EMISIJA)

Gadljivi su na korupciju, strogo su protiv bilo kakvih zloupotreba, uvek spremni da se bore za interes države i građana, ne trpe nepravdu, bore se protiv povlašćenih pojedinaca, poštuju zakone ove države jer su prvi među jednakima - tako će svaki funkcioner bez obzira iz koje je političke stranke predstaviti svoju misiju bavljenja politikom i zašto je važno da baš njegova partija dođe na vlast. Lepo zvuči, ali u realnosti sve što se dešavalo pokazuje da ni pribilžno - nije tako.

Građani Srbije iz budžeta izdvajaju milione evra za rad parlamentarnih stranaka, ali kao što pokazuju činjenice, to nije nikakva garancija da će funkcioneri stranaka raditi u interesu građana.

Prema zvaničnim izveštajima stranaka, srpske političare, koji imaju moć da kroje zakone, ne finansira nijedan biznismeni, niko čije je poreklo imovine sporno i niko ko zbog finansiranja ocekuje uslugu zauzvrat.

Javna je tajna da se finansiranje političkih stranaka često odvija mimo zakona. Taj novac ne ide preko računa, a u sistemu u kom je politika biznis, a država partijski plen, ćutanje svih strana je zagarantovano.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.