Anita Mitić: Institucije ženama moraju biti podrška, a ne neprijatelji

Kandidatkinja Liberalno demokratske partije za odbornicu skupštine Beograda Anita Mitić izjavila je da su žene danas simbol negativne statistike i da će LDP takvu situaciju promeniti.

Anita Mitić

Ona je protestu na Trgu Republike u Beogradu istakla da niko ne obraća pažnju na satanizaciju i sve lošiji položaj žena.

"Žene u Srbiji jesu samo broj. One su deo negativne statistike na koju niko više ne obraća pažnju. Postale su simbol svega lošeg što se događa u našem društvu. Na žene danas nasrću i vlast, i Crkva, i deo medija, i javnost", navela je Anita Mitić u saopštenju.

Ona je istakla da je prošle godine 27 žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju i da 500 žena godišnje umre od raka grlića materice.

"U poslednjih 115 godina imali smo samo jednu ženu rektorku Beogradskog univerziteta. Žene u Srbiji su i te kako diskriminisane, nigde nisu bezbedne ni zaštićene – ni u kući, ni na ulici ni u institucijama. Država nas ponižava i vređa, a Crkva satanizuje. Dosta više odnosa prema nama kao da smo mašine za rađanje i seksualni objekti. Institucije moraju ženama biti podrška, a ne neprijatelji", dodala je ona.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.