DJB podneo tri žalbe Upravnom sudu zbog liste koja sadrži ime Dosta je bilo

Pokret Dosta je bilo podneo je tri žalbe Upravnom sudu protiv rešenja Gradske izborne komisije (GIK) kojim je odbijen prigovor o proglašenju izborne liste "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad", za koju taj pokret tvrdi da je lažna.

Dosta je bilo

"Vojin Biljić, Saša Radulović i građanin Vuletić izjavili su žalbu protiv rešenja GIK, pri čemu su Biljić i Radulović zahtevali javnu raspravu pred Upravnim sudom jer imaju pravo da učestvuju u postupku", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da sud mora da donese odluku u roku od 48 sati.

DJB je podneo prigovor jer je prema njihovom mišljenju GIK proglasio listu čiji je cilj da birače "dovede u zabludu i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za lažnu listu".

"GIK na ovaj način omogućava vršenje krivičnog dela povrede izbornog prava građana, zbog čega se ovo rešenje moralo oglasiti ništavim", naveo je DJB.

Radulović je GIK podneo prigovor zbog neovlašćenog korišćenja imena "Dosta je bilo".

"Očigledno je da je cilj podnošenja liste s ovim nazivom dovođenje u zabludu birača, a na ovo ukazuje i činjenica da je nosilac liste izvesni Radulović, koji ima isto prezime kao i šef poslaničke grupe Dosta je bilo i predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović", navodi se u saopštenju.

Pokret "Dosta je bilo" (DJB) podneo je prigovor Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) Beograda na listu pod nazivom "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka" jer smatra da je to lažna lista i da je njen nosilac funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Milorad Radulović.

 Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.