DSS: Sami plaćamo kampanju

Predsednik gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Velimir Gavrilović novinarima je danas pokazao račun štamparije "3D Plus" iz Beograda iz kojeg se vidi da je DSS platio letke i brošure, i da to nema nikakve veze sa Srpskom naprednom strankom.

Miloš Jovanović, DSS

Prethodno se na društvenim mrežama pojavile tvrdnje da DSS navodno ne finansira svoju predizbornu kampanju u Beogradu, već da je plaća Srpska napredna stranka.

"Ovde lepo stoji da faktura glasi na DSS. Mi jedini finansiramo sopstvene troškove. Naravno, i ovaj račun, i svi drugi računi za bilborde, štandove, računi za reklame, biće deo troškovnika koji će biti  predstavljen nadležnim organima", prenela je DSS izjavu Gavrilovića.

Novinarima je pokazana faktura na 68.400 dinara s datumom plaćanja 8. februar, za isporučene letke i brošure.

Predsednik DSS-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović je rekao da je "konstrukcija" da SNS podržava DSS "logički neinteligentna", jer, kako je ocenio, samo je DSS danas "prava opozicija".

"Mi smo čisti i svoji, postojimo 25 godina, ne živimo od politike, i naš stav je potpuno jasan: nismo vlast, nismo ministri Vučićevi, i nikada to nismo bili, niti ćemo ikada biti, za razliku od nekih koji danas broje 'opoziciona krvna zrnca'. Kad neko malo mućne glavom, shvatiće da smo jedina istinska alternativa ovoj vlasti", smatra Jovanović.

Savetnik predsednika DSS, Dragan Maršićanin je rekao da je uvek bilo nesuglasica u opoziciji, ali da ne pamti da je ikada neka stranka, kao Dveri, "svela svoje postojanje na klevetanje drugih" opozicionih stranaka.

"Već pune dve godine, Dveri vode prljavu kampanju protiv DSS. Poslednjih dana su dotakli dno iznošenjem lažnih optužbi da SNS finansira DSS", kazao je Maršićanin.

On je naveo da DSS "nije novac kamčila po manastirima ili varanjem  dijaspore".

"Sama DSS je dugo organizaciono i finansijski pomagala Dveri, kada su sa nama delili i širili patriotska uverenja", dodao je Maršićanin i zaključio: "Ako je i od Dveri, dosta je bilo", navodi se u saopštenju.

Obradović: Nemamo problem sa DSS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da nema nikakav problem sa Demokratskom strankom Srbije i da se neće baviti "drugim kolegama iz opozicije" koji učestvuju na izborima za Skupštinu grada Beograda.

"Dveri se ne bave drugima iz opozicije koji učestvuju na beogradskim izborima, pa tako se ne bavimo ni DSS-om", rekao je Obradović na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije sa liderom pokreta Dosta je bilo Sašom Radulovićem.

Obradović je naveo da se zalagao da u koaliciji za nastup na beogradskim izborima pored pokreta Dosta je bilo budu i DSS i Milan Stamatović, ali i da dogovor o tome nije postignut jer DSS nije hteo da napusti saradnju sa Srpskom naprednom strankom u dve beogradske opštine, na Vračaru i Voždovcu.

Izvor: Beta