Građanski pokreti iz Kraljeva, Niša i Zrenjanina podržali Inicijativu "Ne davimo Beograd"

Predstavnici građanskih pokreta iz Kraljeva, Niša i Zrenjanina danas su podržali incijativu "Ne davimo Beograd" na predstojećim izborima u glavnom gradu i izrazili očekivanje da će ti izbori biti "početak kraja bahate i kriminalne vlasti u svim gradovima Srbije".

Inicijativa Ne davimo Beograd

Profesor Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša istakao je na konferenciji "Gradjanski front u Beogradu" koji je organizovala incijativa Ne davimo Beograd, da političke partije više ne štite interese građana, već da se bave samo sopstvenim interesima. 

"Građani to osećaju i zato se i udružuju. Nama nije cilj vlast i učešće na funkcijama nego rešavanje problema koji nas sve muče, a kojima se niko ne bavi. Zato imate i ove panične reakcije iz partija na pomen građanskih pokreta, jer im se napokon građani mešaju u posao, kvare ustaljene šeme i dilove", ocenio je Jovanović.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta iz Kraljeva istakao je da promena dolazi sa lokala, jer se na "lokalu poznaju i prepoznaju ljudi". 

"Artikulisani krik pojedinaca, na zajedničku nepravdu naziva se građanska inicijativa i to smo došli da podržimo u Beogradu. Nemojte se samo boriti za vlast, očuvajte čast u ovom delu Srbije", istakao je Voštinić.
 
Dušan Kokot iz Zrenjanina preneo je podršku Nezavinog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i udruženja građana Banat iz Zrenjanina, istakavši da su i do sada podržavali sve akcije inicijative jer nemaju pravo da ćute na nepravde koje vide i koje osećaju zajedno sa svim građanima. 

"Građanin je taj koji suštinski mora da uzme život u svoje ruke. Građani imaju snage da rešavaju probleme ukoliko se udruže, a to je ono čega se i vlast najviše plaši i zato i ulaže ogroman trud da sabotira i spreči delovanje gradjanskih pokreta", kazao je Kokot.

Konferencijom "Građanski front u Beogradu" otvoren je izborni štab inicijative Ne davimo Beograd u bulevaru Despota Stefana 34b koji će u periodu predizborne kampanje služiti kao mesto okupljanja i zajedničkog rada te incijative. 

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.