Obradović pozvao nadležne da reaguju po pitanju pretnji smrću na internetu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je izjavio da očekuje da će nadležni organi postupiti, kako je rekao, "kao i do sada kada su brzo reagovali u slučaju pretnji smrću" koje je dobijao na internetu. Obradović se oglasio povodom, kako tvrdi, pretnji koje su mu upućene posle televizijskog duela s liderom radikala Vojislavom Šešeljem, navodeći da su te pretnje prijavljene MUP-u. 

Dveri, logo

 Obradović je rekao da je svestan da se zamerio "kriminalnom političkom sistemu, koji vlada Srbijom već skoro pune tri decenije". Srpski pokret Dveri je juče saopštio da su predsednik te partije Boško Obradović i njegova porodica dobili pretnje smrću na društvenim mrežama posle televizijskog duela koji je Obradović imao s liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem.

DJB i Dveri tvrde da su upućene pretnje vlasniku kafića u kom su zakazali tribinu

DJB je saopštio da su, kako navode, vlasnika kafića u Zemunu u kojem je večeras trebalo da održe tribinu Saša Radulović i Boško Obradović, sinoć zvali iz Poslovnog prostora grada i pretili da će mu otkazati zakup, ako Radulović i Obradović uđu u kafić. 

DJB i Dveri, koji na izbore u Beogradu 4. marta izlaze na zajedničkoj listi pod nazivom"Da ovi odu, a da se oni ne vrate", u saopštenju su pozvali SNS da prekine sa pretnjama, ucenama građana i zloupotrebom insitucija i javnih preduzeća, kako navode, u stranačke svrhe. 

U saopštenju se još navodi da će DJB i Dveri tražiti novi prostor za održavanje tribine. 

Izvor: Beta/DJB