Šapić: Neće biti saradnje sa SNS i DJB

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da nakon izbora 4. marta neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i pokretom Dosta je bilo, i da će o eventualnim koalicijama razgovarati kada bude poznato koje stranke ulaze u gradsku skupštinu i kakvi su im planovi razvoja Beograda.

Aleksandar Šapić

On je agenciji Beta rekao da sa SNS i Dosta je bilo neće ulaziti ni u kakve potencijalne dogovore zbog njihovog ponašanja proteklih meseci koje je, kako je naveo, suprotno njegovim životnim načelima.

"Sigurno je da zbog ponašanja kakvo je bilo proteklih par meseci, a koje je suprotno mojim životnim načelima, neću ulaziti ni u kakve potencijalne dogovore sa SNS i pokretom Dosta je bilo. Ne mogu da se dogovaram sa ljudima koji se ponašaju suprotno onom u šta ja verujem da je ispravno i suprotno onome što ja verujem da je dobrobit društva", rekao je Šapić.

Dodao je da širenje mržnje i takav način komunikacije nije dobro za srpsko društvo generalno, bez obzira da li su izbori ili ne.

Dodao je da će sa ostalima strankama koje uđu u gradsku skupštinu razgovarati, ali da ne zna da li će se dogovoriti.

"Prvo, ne znamo ko će biti stranke koje će ući u parlament, a nakon toga da vidimo kakvi su planovi za Beograd", naveo je Šapić koji je aktuelni predsednik opštine Novi Beograd.

On je rekao da se predizborna kampanja ne odvija u fer uslovima što, kako je naveo, "nije ni previše važno, pošto ništa proteklih godina nije u fer uslovima".

Šapić je rekao i da predizborna kampanja "teče" bez mnogo prilike da se govori, bez debata, razgovora i suočavanja.

Naveo je da će ukoliko postane gradonačelnik prvo pokušati da dobije uvid u stanje svih gradskih službi i sekretarijata i da "očisti grad" kako bi se nivo higijene podigao na što viši nivo.

"Najbrže može da se uradi dovođenje grada u komunalni red i higijena koja nije na zavidnom nivou. Za to nam nisu potrebni milioni i trilioni, već je dovoljno da se malo boje organizujemo", rekao je Šapić.

On je rekao da bi se kao gradonačelnik Beograda zalagao ili da sve opštine dobiju značajno veća ovlašćenja i nadležnosti kao što je bilo pre 20-30 godina, ili da 10 gradskih opština postanu administrativne jedinice i da Gradska uprava preuzme potpunu odgovornost i da se više ne ide na izbore za gradske opštine.

 

"Postoje dva puta - ili da sve opštine dobiju značajno veća ovlašćenja i nadležnosti, da se menja Statut grada Beograda i Zakon, što ne zavisi samo od Beograda, nego i od republičke vlasti. Dakle, da se vrati ono što je nekada bilo, ali ne pre nekoliko godina, nego pre 20-30 godina", rekao je Šapić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.