Umesto debate na RTS, svađa i upadanje u reč

Na Radio- televiziji Srbije večeras je održana poslednja debata pred početak izborne tišine, u kojoj su uz stalnu prepirku  i međusobno upadanje u reč učestvovali predstavnici vlasti i opozicije – gradski menadžer Goran Vesić , nosilac liste "Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" Dragan Đilas, predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i lider DS-a Dragan Šutanovac.

Predizborna debata

O konkretnim planovima i programu za Beograd gotovo da se ništa nije čulo od međusobnih optužbi. Najviše prostora u emisiji dobio je Goran Vesić koji je svima upadao u reč i oduzimao vreme ostalim učesnicima emisije, tako da gotovo nikome nije dozvoljavao da završi rečenice. 

Najžustrija rasprava vodila se između Gorana Vesića i Dragana Đilasa. Vesić je Đilasa podsetio na njegove ranije izjave i najave o izgradnji metroa, kao i o podršci projektu Beograd na vodi. Đilas odgovorio da su to laži, a u jednom trenutku Đilas je rekao i da će napustiti studio. Zbog stalnih rasprava emisija je često bila prekidana reklama. 

Govorilo se i o prihodima i bogatstvu Dragana Đilasa, rušenju u Savamali, rekonstrukciji Slavije... pominjao se i poligraf kako bi se utvrdilo ko govori istinu, a ko laže. 

Napeto je bilo i između i Dragana Šutanovca i Čedomira Jovanovića.

„Zbog tebe sam i ostao na ulici, zbog takvog ponašanja. I zbog Tadića, Vesića, Vučića, Đilasa“, rekao je Jovanović, na šta mu je Šutanovac odgovorio samo sa “Čedomire“.

U retkim trenucima kada se govorilo o konkretnim Beogradskim temama čulo se da će SNS ispuniti svoje obećanje o izgradnji metroa, Đilas je podseća na otvarena obdaništa i izgradnju mostova u vreme kada je on bio gradonačelnik, Šutanovac je naveo da će Demokratska stranka insistirati na decentralizaciji Beograda i na tome da opštine imaju svoje budžete, dok se Čedomir Jovanović rekao da se Liberalno- demokratska partija zalaže za to da prestane politika „ujedanja do kosti“ i da Beograd treba da prestane da bude talac loših poteza svih vlasti iz prethodnih 30 godina.

Izvor:  Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.