Vojna policija se povukla, održan završni skup Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" je uspela večeras da održi završni skup u okviru svoje predizborne kampanje, pošto se vojna policija povukla iz vojne zgrade na Dorćolu.

Vojna policija ušla u skvotiranu vojnu zgradu na Dorćolu

Vojna policija je, ranije danas, blokirala ulaz u napuštenu zgradu, zbog čega su pojedini aktivisti Incijative ostali unutar zgrade, dok je grupa od oko 40 njih insistirala da uđe.

Nakon dva sata protesta, policija se povukla i završni miting je počeo oko 20.15, pošto je upaljen agregat.  

Kandidat za odbornika za gradsku skupštinu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Radomir Lazović izjavio je da se vojna policija povukla po naređenju, ali nije znao čijem.

Lazović je rekao i da je on svestan činjenice da je njihova akcija nelegalna i da vojna policija nije morala da ih pusti.

"Ovaj potez nije legalan, on je legitiman. Vojska je imala pravo da ovo uradi, ali zdrav razum nema pravo da nam dozvoli da nam propadaju resursi dok imamo potrebe koje nisu zadovoljene, od kulture do socijale", rekao je on.

Lazović je rekao da su aktivisti i simpatizeri Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" zaslužili da imaju završni miting, jer su u prethodnom periodu naporno i vredno radili.

Završni miting održan je u zgradi koja nema prozora ni vrata, a koju su aktivisti Incijative počistili i u kojoj su snimili svoj predizborni spot.

Izvor: Beta