BIRODI: Potpuna dominacija Vučića na televizijama

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić u potpunosti dominira u centralnim informativnim emisijama većine vodećih televizija, pokazao je monitoring Biroa za društvena istraživanja o prvih sedam dana kampanje za predsedničke izbore.

Mediji ilustracija

Apsolutna dominacija Aleksandra Vučića je zabeležena na televiziji Pink, koja je u periodu od sedam dana njemu posvetila ukupno 5.518 sekundi kao predsedničkom kandidatu i 1.019 sekundi kao predsedniku Vlade, od kojih je u 99 odsto priloga pozitivno.

Prvi sledeći kandidat Vladimir Rajčić, koji je u međuvremenu odustao od kandidature, imao je tek 196 sekundi prostora, pokazao je monitoring.

Dodaje se da je sličan trend zabeležen i u izveštavanju televizija Prva, B92, RTS1 i Hepi, dok izveštavanje televizije N1 karakteriše ujednačeno predstavljanje predsedničkih kandidata.

U Dnevniku u 19.00 na TV N1 Vučić ima 131 sekundu kao kandidat i 261 kao predsednik Vlade, Saša Janković 273, Vuk Jeremić 235 i Vojislav Šešelj 222 sekunde, navodi se u rezultatima monitoringa.

"Za razliku od ranijih monitoringa, funkcionerska kampanja je sada svedena na Vučića, tako da se stiče utisak da Srbija nema vladu", piše u zaključcima monitoringa.

BIRODI je naveo da će nastaviti monitoring medija tokom predizborne kampanje.

Dodaje se da se monitoring izveštavanja medija sprovodi po metodologiji koja je proizvod pravila koja su definisali Venecijanska komisija, Savet Evrope, OEBS i Direktorat EU za ljudska prava.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.