Brojne primedbe na prijave za glasanje u dijaspori

Pojedini državljani Srbije koji žive i rade u Kini i u SAD optužili su srpska diplomatska predstavništva da im nisu omogućila da glasaju na predsedničkim izborima, iako su na vreme podneli prijavu.

Izbori u Srbiji

Ti državljani Srbije tvrde da su elektronske prijave podneli na vreme, ali im je u Ambasadi u Kini i u konzulatima u Čikagu i Njujorku rečeno da su njihove prijave primili “kada su svi rokovi za prijavu istekli”.

“Moguće je da je nastao problem sa serverom, o čemu, nažalost, nismo mogli da imamo saznanja”, naveli su iz Ambasade Srbije u Kini.

Probleme sa serverom su, kao mogući uzrok, prijavljivali i konzulati u Njujorku i Čikagu, u SAD.

Grupa državljana Srbije koja žive i radi u Kini saopštila je i pre dve nedelje da je imala velikih problema prilikom registracije za glasanje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji u Ambasadi u Pekingu i Konzulatu u Šangaju.

Oni su agenciji Beta rekli da su tada saznali da nekima od njih nikakav odgovor iz Ambasade nije stigao, iako su se uredno registrovali za glasanje.

Na probleme prilikom prijave za glasanje na predsedničkim izborima su se žalili i državljani Srbije koji žive i rade u Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Grčkoj.

Izvor: Beta