Dimitrijević: Konačni rezultati izbora posle ponovljenog glasanja 11. aprila

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević izjavio je danas će RIK objaviti konačne rezultate predsedničkih izbora tek posle završetka ponovljenog glasanja na osam biračkih mesta 11. aprila i da do tada može da objavljuje samo privremene rezultate izbora.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević

Dimitrijević je u pisanoj izjavi naveo da mora da demantuje netačne informacije koje je u javnost plasirao predsednički kandidat Saša Janković da je istekao zakonski rok da RIK objavi konačne rezultate izbora za predsednika Republike.

"Bivši ombudsman očigledno je zanemario činjenicu da je Republička izborna komisija poništila glasanje na osam biračkih mesta i odlučila da se oni ponove 11. aprila", rekao je Dimitrijević.

On je naveo da će RIK biti "u mogućnosti da konačne rezultate izbora za predsednika Republike, kako to zakon nalaže, zapisnički utvrdi i objavi tek nakon završetka ponovljenog glasanja na osam biračkih mesta 11. aprila i da do tada, kako zakon takođe nalaže, Republička izborna komisija može da objavljuje samo privremene rezultate izbora".

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.