Dveri: Građani su izloženi pretnjama, dele se otkazi zbog kritike vlasti

Pokret Dveri upozorio je danas da su građani izloženi "stravičnim pritiscima, pretnjama i zastrašivanju" i da ih primoravaju da podršku daju predsedničkom kandidatu partija na vlasti, a da oni koji se usude da iznesu bilo kakvu kritiku na račun vlasti odmah dobijaju otkaz.

Bosko Obradovic. Foto: Srđan Ilić

"Aleksandar Vučić tako direktno ugrožava živote pojedinica i čitavih porodica, ostavljajući ih bez mogućnosti da sebi obezbede goli opstanak. On otvoreno pokazuje da u Srbiji nemaju pravo na život oni koji ga bezuslovno ne podržavaju", navodi se u saopštenju Dveri.

Taj pokret je pozvao građane Srbije da ne ćute i da se ne plaše i da se na predstojećim izborima suprotstave "ogoljenoj Vučićevoj diktaturi" i da svoj glas daju kandidatu Dveri Bošku Obradoviću.

Dveri navode da se najnoviji primer "diktatorskog Vučićevog ponašanja" vidi u pretnji upućenoj deci penzionera da će biti otpušteni u slučaju da se njihovi roditelji u utorak pojave u Beogradu na protestnom skupu Udruženja sindikata penzionera i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica. 

"Aleksandar Vučić je naredio da Dragana Milićević iz Pećinaca dobije otkaz u Domu zdravlja samo zato što je član Dveri i što je otvoreno govorila o pogrešnoj agrarnoj politici ovog režima koji je uništio srpsko selo i privredu. Dragana je radila kao gerontodomaćica i brinula o 65 staraca za 25.000 dinara", navode Dveri.

Pokret u saopštenju dodaje da su pretnjama i pritiscima izloženi i policajci u Srbiji koji su dobili usmenu naredbu iz kabineta ministra Nebojše Stefanovića da ne smeju da prisustvuju predizbornim skupovima bez njegovog odbrenja, a da će oni koji se ogluše o naredbu dobiti otkaze.

"Ovo su samo neki od slučajeva koji su dospeli do javnosti, a takvih primera je bezbroj. Vučić pokušava pretnjama, ucenama, zastrašivanjima sebi da obezbedi opstanak na vlasti", navode Dveri.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.