Janković u Somboru: Tvrdnja da Srbe u svetu mrze - manipulacija

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je u Somboru da uprkos stalnim obećanjima vlasti Srbija i dalje ostaje zemlja u kojoj lekari biraju između besparice, mita i odlaska iz zemlje.

"Uče nas da će sutra biti bolje, a nikada da kažu 'danas'", istakao je Janković, prenosi njegov izborni štab.

"Danas je evropski statistički zavod i zvanično saopštio da je Srbija zemlja s najvećim jazom između bogatih i siromašnih u Evropi. Srednji sloj prestaje da postoji, nema nas. Razgovarao sam danas s građanima na somborskoj pijaci i kaže mi jedan gospodin: 'Mi smo najgori narod, od nas nema ništa!' Suprotno! Ništa nama ne fali - niti smo lenji, niti nesposobni, niti neobrazovani! Imamo ljude koji leče svoje komplekse na nama", istakao je Janković.

Predsednički kandidat je poručio i da Srbi nisu omražen narod u regionu i svetu, kako pojedini nastoje to da prikažu uz potenciranje konflikata koji ne postoje.

"Sve te konflikte zapravo prave oni koji nas drže kao taoce svoje nesposobne politike. Niko nas ne mrzi. Putujem po zemljama u regionu godinama i znam da nas niko ne mrzi. Jedini koji pričaju tako jesu isti oni, ili njihovi biološki ili politički sinovi, koji su nas devedesetih uveli u nešto najgore što nam se desilo. Oni manipulišu tim konfliktima, zastrašuju i nas i svet njima i suštinski nam kažu: 'Ako nas ne pustite ovde da radimo ono što mi hoćemo, zapalićemo Balkan ponovo.' E pa neće", poručio je on na gradskom trgu, sa kog su se okupljenim građanima Sombora obratili i Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, i Rade Veljanovski, novinar.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.