Jeremić u Čačku održao prvi predizborni skup

U Sportskom centru Mladost u Čačku danas je održan prvi predizborni skup predsedničkog kandidata Vuka Jeremića. On je okupljenima poručio da se pre svega kandiduje kako bi vratio dostojanstvo narodu i državi.

Vuk Jeremić

Na početku govora Jeremić je naveo da mu je narod uvek na prvom mestu i da on narod nikada neće izneveriti.

Poručio je da su njegovi ciljevi da svi mogu pristojno da žive od svog rada i da svi imaju bolju zdravstvenu zaštitu. Obećao je i da će, ako pobedi, ojačati poljoprivredu i unaprediti obrazovanje.

„Neće više uvoznički lobi i moćnici bliski vlasti da uništavaju ono što su generacije stvarale. Stranci neće kupovati poljoprivredno zemljište, niti ga dobijati u zakup uz sumnjive nagodbe“, poručio je Jeremić.

Jeremić je ocenio da će na ovim predsedničkim izborima biti opredeljena sudbina Srbije u narednim decenijama.

On je rekao da će da "podigne iz pepela industrijske gigante" u Srbiji i da će, ako bude predsednik, država pokrenuti velike javne radove koje bi oporavile infrastrukturu u lokalnim sredinama.

Jeremić se osvrnuo i na to da mladi napuštaju Srbiju, rekavši da je u poslednjih pet godina četvrt miliona mladih otišlo iz Srbije. On je mladima obećao da će napraviti zemlju na koju će biti ponosni, u kojoj će imati posao i moći da izdržavaju svoju porodicu.

Jeremić se obratio i seljacima, obećavajući podizanje subvencija i donošenje zakona o poljoprivrednim zadrugama.

Pri kraju obraćanja, Jeremić je podsetio i na svoj angažman u Ujedinjenim nacijama.

Na skupu su okupljeni nosili zastave Srbije, a sa razglasa se čula himna „Bože pravde“, dok je Jeremić na binu izašao uz zvuke pesme „Marš na Drinu“.

Na bini je velikim slovima pisalo "Narod na prvom mestu" i "Moramo bolje".

Skupu su prisustvovali i lider Nove Srbije Velimir Ilić, lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović i predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.