Kandidatura Belog za sada pod znakom pitanja

Kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiše Preletačević Beli, Republička izborna komisija dovela je u pitanje zbog problema s potpisima. Kako je za Insajder.net rekao jedan od članova RIK-a problem je to što na formularima nije napisano "Grupa građana" uz "Beli - Samo jako".

Foto: Srđan Ilić

Pošto je Beli predao kandidaturu, na društvenim mrežama objavljena je informacija da je Beli pozvan da se vrati u Republičku izbornu komisiju jer postoje problemi s potpisima. Za sada nema zvanične informacije.

Jedan od članova Republičke izborne komisije kaže za Insajder da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica „Grupa građana“ pre imena Ljubiše Preletačevia Belog. Prema zakonu, to nije neophodno, ali takav zahtev se navodi u Uputstvu RIK-a. Iako je zakon jači i stariji pravni akt, o tome se trenutno vodi debata u RIK-u, a ona će biti nastavljena i sutra.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.