Maksimović: Možda nemamo plan, ali imamo cilj

Predsednički kandidat Luka Maksimović zvani Ljubiša Preletačević Beli ocenio je večeras da nema jake opozicije u Srbiji i da opozicione stranke "nisu dovoljno animirale ljude".

Ljubiša Preletačević Beli

Na televiziji N1 Maksimović je kazao da je njegov fiktivan lik Preletačević uspeo da animira građane "jer se isti ljudi motaju na političkoj sceni 30 godina".

"Od 5. oktobra im niko više ne veruje. A onda se pojavljuje fiktivan lik koji animira ljude i svi hoće da glasaju za njega. Ljudima treba nešto novo, mi možda nemamo plan, ali imamo cilj", kazao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji je "jako organizovana, a opet nekako slaba".

"Vučić je veoma ozbiljan i tačno zna šta radi. Vlast je jako organizovana, a opet slaba u smislu da ima slabe igrače, ima petoricu ili šestoricu kvalifikovanih oko Vučića, a ovo ostalo je sačuvaj bože. Vučić sve vuče, zato je i lider, ostali nisu dovoljno kompetentni", ocenio je Maksimović.

On je naveo da je satira "pravi način da se iskažu ljudski bunt i sve ono negativno što nas okružuje".

"Ja nisam izašao s konkretnom idejom kako ću da preporodim Srbiju, već sam došao na umetnički način da ismejem politiku. Ona 30 godina ismeva narod, a sad narod ismeva politiku", rekao je Preletačević.

On je naveo i da se "ne opterećuje previše" mogućnošću da Upravni sud poništi njegovu kandidaturu.

"Postoji šansa da me izbace iz trke za predsednika, ali je se ne opterećujem time. Imam tim pravnika koji je skoro završio fakultet i to im je praksa, oni znaju o tome, ja znam manje od vas", rekao je Maksimović.

Govoreći o odnosu Srbije prema EU, kandidat grupe gradjana Beli - Samo jako kazao je da bi građani na referendumu trebalo da odluče o članstvu u Uniji.

"Mislim da ne treba da ulazimo u NATO jer je to kao kad vas prebije neko, a vi hoćete da se družite s njim, ali i to neka odluči narod na referendumu, a ne ja", kaže je Maksimović.

On je naveo i da ne bi priznao nezavisnost Kosova "jer je gre'ota da vam se otcepi deo zemlje".

"Neka sila, istočna ili zapadna, odlučuje šta će se tamo desiti. Ja ne bih voleo cepanje, voleo bih da se svi ujedinimo, ali ne odlučujem ja o tome. Branio bih Ustav Srbije i ako može i to pitanje bih stavio na referendum", rekao je on.

Dodao je da bi bio zadovoljan kada bi na predsedničkim izborima 2. aprila osvojio više od pet odsto glasova.

 Izvor: N1, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.