Nikolić: Odustao sam od kandidature da ne pomognem onima koje ne želim na vlasti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u emisiji Upitnik na RTS-u da poštuje stav SNS-a da kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, kao i da će o svojim budućim političkim funkcijama govoriti kad dođe vreme.

Tomislav Nikolić

On je rekao da je zaista razmišljao o tome da treba da se kandiduje za drugi mandat i da je o tome razgovarao s Vučićem, ali da je nakon odluke Predsedništva SNS-a u petak odustao od toga.

Kako je dodao, on je odlučio da poštuje odluku SNS-a jer se “oseća delom te stranke“.

„Postalo mi je jasno da ćemo time dati šansu da se situacija preokrene u korist onih za koje ja nikad ne bih voleo da dođu na vlast jer ne mogu da rade posao kao Vučić, niti kako sam ja radio“, rekao je Nikolić.

Predsednik je rekao i da Vučić i on nakon dogovora nisu govorili o funkcijama jer oni nisu „koalicioni partneri“, već prijatelji.

"Vučić i ja smo dogovorili na nastavimo zajednički rad, na kojoj poziciji - videćemo, jedino je sigurno da će Vučić biti predsednik Srbije. Vučić i ja smo jedna ideja u dva čoveka, šta će nam raspodela funkcija?", rekao je Nikolić.

On je negirao da je zvao bilo kog poslanika da mu se pridruži u formiranju novog poslaničkog kluba.

Na pitanje novinarke RTS-a da li ima ambicije da postane premijer Srbije, kao što je naveo u intervjuu Sputnjiku, Nikolić nije direktno odgovorio.

„Ja imam ambicija da ako budem zdrav kao sada pomažem novom predsedniku Srbije. Šta to podrazumeva - o tome ćemo pričati kad dođe vreme“, rekao je Nikolić, dodavši da će pomoći SNS-u u tome da njegov kandidat pobedi na izborima, a u kampanji će učestvovati onoliko koliko ga budu zvali. 

Sputnjik je 15. januara, nakon odluke Predsedništva SNS-a da stranački kandidat za predsednika bude Vučić, objavio da je i Nikolić rešio da se kandiduje za svoj drugi mandat.

Izvor: Insajder.net

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.