Omogućen uvid u izborni materijal pokretima Dveri, Dosta je bilo i Za Srbiju bez straha

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je danas zahtev pokreta Dveri, grupe građana "Za Srbiju bez straha" i pokreta Dosta je bilo, predlagača kanadidata za predsednika Srbije, da im se omogući uvid u izborni materijal.

RIK

Njima je omogućeno da uvid u izborni materijal obave noćas do ponoći.

Dveri, čiji je predsednički kandidat bio Boško Obradović, tražile su uvid u materijal sa Kosova i Metohije, a grupa građana "Za Srbiju bez straha", čiji je kandiat bio Saša Janković, tražila je uvid sa svih biračkih mesta u beogradskim opštinama Čukarica, Rakovica, pojedinih biračkih mesta u Barajevu, Lazarevcu, Obrenovcu, Novom Beogradu i jednog u opštini Sopot.

Zatim su tražili uvid i u materijal sa svih biračkih mesta u opštinama Sjenica, Tutin, Novi Pazar, Pančevo, Žagubica, Subotica, Paraćin, Vrbas, Petrovac na Mlavi kao i pojedinih biračkih mesta u Zaječaru, Loznici, Kikindi, Požarevcu, Aleksandrovcu i Pirotu.

Pokret Dosta je bilo, koji je za predsednika kandidovao Sašu Radulovića, tražio je uvid u celokupan izborni materijal sa pojedinih glasačkih mesta u beogradskim opštinama Voždovac, Novi Beograd, Savski venac i Rakovica, kao i pojedinih biračkih mesta u Novom Sadu, Smederevu, Kruševcu, Novom Bečeju, Bečeju, Novoj Pazovi, Sjenici i u Novom Pazaru.

Prilikom uvida biće im dozvoljeno da donesu praznu hartiju i grafitnu olovku, ali će im članovi stručnih službi listati materijal.

RIK je danas na sednici posle provere vreća s izbornim materijalom sa sedam glasačkih mesta u Vlasotincu odlučio da statistika treba da verifikuje rezultate glasanja na tim mestima onako kako je komisija utvrdila uvidom u glasački materijal.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je na sednici da je izborni materijal za osam biračkih mesta na kojima se ponavljaju predsednički izbori odštamapan i donet u Skupštinu i da bi koordinatori trebalo da ga pogledaju.

On je podsetio da će glasanje tim mestima biti održano 11. aprila i da će konačni rezultati biti objavljeni najkasnije 96 sati od dana zatvaranja biračkih mesta, odnosno u subotu do 20 časova.  

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.