Predsednički kandidat SNS-a Aleksandar Vučić: Neću da čujem nikoga od vas da kaže ružnu reč o Nikoliću (VIDEO)

Aleksandar Vučić je jednoglasno izabran za predsedničkog kandidata SNS-a na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Centru Sava.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić dolazi na sednicu Predsedništva stranke (Beta/ Milan Obradović)

Vučić je dočekan aplauzom koji je trajao nekoliko minuta. Prvih dvadesetak minuta obraćanja članovima GO SNS-a Aleksandar Vučić je posvetio uspesima svoje vlade i SNS-a i političkim protivnicima. Ukazao je na način na koji će voditi kampanju i ponovio da će za te potrebe uzeti pet dana godišnjeg odbora.

On je prihvatio predsedničku kandidaturu.

"Hteli su me na crti, i evo im, ne plašim se", poručio je Vučić. 

On je tek pred kraj govora, nakon bezmalo pola sata pomenuo „veliku ulogu koju je imao i za ovu stranku i državu predsednik Tomislav Nikolić“.

„I zato od svih vas ne želim da čujem nijednu ružnu reč o njemu. Ja je nikada neću izgovoriti, uvek poštujući njegovo pravo da odluči šta sam želi da radi. Što se mene tiče, uvek sam spreman da blisko sarađujem s njim kao i sa svakim od vas i nikada ta želja kod mene neće da prestane. Sve ostalo nije do mene. Ali sam siguran da postoji razlika između nas i njih i mislim da to razume i Tomislav“, rekao je Vučić.

Pred sednicu se veliki broj članova SNS-a okupio ispred zgrade, a bio je prepun i glavni hol. Na ulazu u glavni hol Centra Sava bio je razapet transparent „Voždavac je za Vučića - SNS“.

Sednica GO je bila zatvorena za javnost prvih sat vremena i njoj je predsedavao potpredsednik stranke Miloš Vučević. 

Lider stranke Aleksandar Vučić je govorio na otvorenom delu sednice.

GO SNS se izjašnjavao o predlogu da Vučić bude kandidat te stranke za predsednika Srbije. SNS je ranije saopštio da je ovu odluku podržalo svih 185 stranačkih odbora.

 

I.S.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.