SNS: Vučiću u Gori 91 odsto glasova

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je ubedljivu većinu glasova na Kosovu i Metohiji pošto ga je podržalo 80,04 odsto birača, odnosno 32.495 građana s pravom glasa, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić.

Marko Đurić

On je na konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je Vučić dobio "konsenzualnu" podršku i da su se žitelji Kosova i Metohije "ujedinili" oko lidera SNS-a.

"Svi ostali kandidati zajedno dobili su 80 odsto manje glasova od Aleksandra Vučića", kazao je Đurić izražavajući posebnu zahvalnost Gorancima pošto je u opštini Gora Vučić dobio najveću podršku od 91,07 odsto birača.

Po podacima SNS-a, Vučić je u opštini Novo Brdo dobio 87,94 odsto a u Kosovskoj Kamenici 86,32 odsto glasova.

Slede Vojislav Šešelj sa 7,19 odsto, Vuk Jeremić 4,24, Saša Janković 2,67, Ljubiša Preletačević Beli 2,18 i Boško Obradović 2,08 odsto glasova.

Đurić je naveo i da su pod naročitim pritiskom bili Goranci pošto su predstavnici političkih partija kosovskih Albanaca tokom izbornog dana vodili evidenciju o tome ko izlazi na birališta. 

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.