TS: Gradonačelnica mimo zakona pozvala da se glasa za Vučića

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović (SNS) pozvala je danas sugrađane da glasaju za određenog kandidata - čelnika njene stranke - Aleksandra Vučića, čime je zloupotrebila javne resurse za potrebe vođenja izborne kampanje i prekršila Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, objavila je danas Transparentnost Srbija.

U saopštenju gradonačelnice koje je objavljeno na zvaničnom sajtu grada Sombora pod nazivom „poziv građanima Sombora da izađu na predsedničke izbore“, navodi se:

„U nedelju, 2. aprila, u našoj zemlji će biti održani izbori za predsednika Republike Srbije. To je dan kada bi mi, građani Sombora, trebalo da pokažemo duh zajedništva i jedinstva i podržimo predsedničkog kandidata kom i statističke prognoze daju najveće šanse za pobedu - Aleksandra Vučića. A zašto mi, Somborci, treba da damo glas upravo Vučiću? Najjednostavnije objašnjenje bi moglo da glasi ovako: ako Sombor masovno glasa za predsedničkog kandidata vladajuće koalicije, ne rasipajući glasove na predsedničke kandidate koji nemaju ni minimum realnih šansi da dobiju podršku Srbije za pobedu na predstojećim izborima za

Saopštenje uklonjeno sa sajta grada Sombora

Nekoliko sati pošto su mediji objavili saopštenje gradonačelnice Sombora, a TS ocenila takvo ponašanje gradonačelnice kao zloupotrebu javnih resursa, saopštenje je uklonjeno sa sajta grada Sombora.

predsednika države, Sombor i Somborci bi imali ogroman glasački ulog koji bi nosioce najviših državnih funkcija u Srbiji na svojevrstan način obavezao da se „oduže“ Somborcima i našem gradu na ukazanom poverenju. Svi mi koji volimo ovaj grad, želimo da Sombor, posle višedecenijskih pokušaja i napora svih gradskih garnitura vlasti, konačno dobije priključenje na auto-put, prekategorizaciju graničnog prelaza Bački breg, bescarinsku zonu na Dunavu, revitalizovanu putnu infrastrukturu i druge velike i važne projekte od kojih zavisi pokretanje zamajca bržeg, jačeg i boljeg privrednog i ekonomskog oporavka našeg grada i podizanje životnog standarda. Dragi Somborci, iskoristimo šansu za napredak Sombora i jedinstveni u zajedništvu u nedelju, 2. aprila, glasajmo za pobedu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.“

Kako navodi Transparentnost, gradonačelnica Sombora na ovaj način je povredila član 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.