Vučić: Ne idem sutra na Kosovo

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić rekao je da sutra ipak neće ići na miting u Leposavić na Kosovu.

Početak kampanje Aleksandra Vučića u Vranju

"Da li ću da dolazim sa Vulinom, Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film nećete da gledate", rekao je Vučić i dodao da je odustao od posete Leposaviću jer ne želi da izlaže neprijatnosti Srbe sa Kosova.

„Da me ucenjujete i pritisak, nećete. Neću ići na Kosovo i Metohiju, a skup će biti održan“, poručio je Vučić.

On je rekao i da Albanci sa Kosova "jedno plasiraju u svojim medijima" u Prištini, a drugo govore pred Evropskom unijom "kako bi rekli da su fini".

Vučić je rekao da veruje da će Srbi sa Kosova "listom glasati za mir i stabilnost".

On je dodao da će sutra u Leposaviću biti održan predizborni skup i da će na njemu govoriti, kako je rekao, drugi ljudi za koje ne traže bog zna kakvo odobrenje.

Prištinski mediji su juče javili da je Vlada Kosova odlučila da "uslovi" Vučićevu posetu time da u delegaciji ne budu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i odbrane Zoran Đorđević, kojima je Vlada Kosova prethodno zabranila ulazak na Kosovo.

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da je kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu, u sredu, 29. marta, i da će ona trajati tri sata.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.