Vučić: Optužbe na račun Nataše Jeremić glupost iz stranke

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić ocenio je danas da su reakcije na uvrede koju je predstavnik Srpske napredne stranke izrekao na račun novinarke Nataše Jeremić pokazale da su u Srbiji na delu "licemerje najgore vrste i dvostruki aršini" i zapitao zbog čega se te reakcije nisu javljale kada su mediji iznosili neistine na račun njegove porodice.

Aleksandar Vučić

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije Vučić je rekao da će, kao premijer, zaštititi sve koji su ugroženi i kojima se preti nasiljem, ali da je on uputio izvinjenje supruzi predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Nataši Jeremić, a da još niko nije uputio izvinjenje njegovoj porodici.

"Ja sam (izvinjenjem) uradio svoj posao, i kao predsednik Vlade i kao predsednik stranke, i za to nema nikakvog opravdanja. Ali nemojte da od jedne izjave zaboravljate hiljade i hiljade mnogo gorih izjava", rekao je Vučić.

On je rekao da je uputio izvinjenje u ime stranke, iako ništa lično nije uradio, ali da ubuduće niko više neće smeti da govori ni o čijoj porodici, pod pretnjom isključenja iz Srpske napredne stranke.

Vučić je rekao da mu nikada ne bi palo na pamet da ispred nekih novina, s kojima se ne slaže, organizuje demonstracije, kao što čine neki drugi kandidati, i naveo da je ponosan na to što svi novinari mogu da mu postave pitanje, odnosno što su njegove konferencije "oaze slobode".

"A kažite mi svi, šta je to uradio moj brat, sin, moj otac? To su svaki dan vaše teme... Evo, naslov na Beti je gde radi i čime se bavi moj brat. Bavi se time, kad već hoće da znaju, a nikada nije dobio 600.000, 750.000 ili sedam miliona kao neki kandidati... Živi u stanu koji je kupio na kredit, koji i danas plaća. Živi pošten život, kao svaki drugi čovek, i ništa mu nisu našli, sve su slagali", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je optužba na račun Nataše Jeremić "jedna glupost" iz njegove stranke, ali da se to ne može meriti s "hiljadama rečenica" protiv njega i njegove porodice kojih se nikada nisu odrekli njegovi protivnici.

"Ponosan sam na to što se suprotstavljamo medijskoj-soroševskoj aždaji i na to što ću nastaviti da se borim. Izvinjavam se što nisam doveo članove svoje porodice, da pokažem da su živi ljudi, da ovde plaču. Šta je moj brat uradio, hajde, kažite mi?", rekao je Vučić.

Juče je Milenko Jovanov, potpredsednik GO SNS-a, uputio neargumentovane optužbe na račun Nataše Jeremić, supruge predsedničkog kandidata Vuka Jeremića. Vučić se zbog ovog izvinio građanima, a Nataša Jeremić potom u emotivnom obraćanju javnosti rekla da ne prihvata izvinjenje i da oseća strah.

 Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.