Vučić se izvinio građanima: Moj prijatelj Jovanov napravio je grdnu grešku

Kandidat za predsednika Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izvinio se danas građanima zbog uvredljivih izjava funkcionera SNS-a Milenka Jovanova na račun porodice predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

Aleksandar Vučić

"U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime, izvinjavam se svim građanima koji su makar u jednom danu pomislili da između nas nema razlike i da smo svi isti. Nismo isti i nikada nećemo biti. Moj tim i ja nikada nećemo vređati članove tuđih porodica", naveo je Vučić u pisanoj izjavi.

On je pozvao građane da prihvate njegovo izvinjenje zbog jedne pogrešne, i to ne njegove, izjave, a "dosovskim kandidatima" poručio da "nastave napade na njegovu porodicu jer je u dosadašnjem toku kampanje jasno video da drugi program i politiku nemaju".

Po njegovim rečima, od početka izborne kampanje glavna meta napada gotovo svih predsedničkih kandidata nije bila njegova politika, ili politika Vlade, već on lično i njegova porodica, a u tome su prednjačili, pre svih, kandidati bivšeg režima i njihovi izborni štabovi.

"Moja porodica, moj brat, moj sin, postali su tema najvulgarnijih napada, kako protivkandidata, tako i njihovih timova. Razume se da su me njihove laži uvek teško pogađale, ali su oni, na žalost, time pokušali da legalizuju i legitimizuju napad na porodicu kao sredstvo političke borbe", naveo je Vučić.

On je potom objasnio da je reagujući na to, posle još jednog u nizu napada jednog predsedničkog kandidata na njegovog brata u nastupu na RTV Vojvodina, njegov kolega i prijatelj Milenko Jovanov napravio "grdnu grešku" pokušavajući da im uzvrati istom merom, pominjući u uvredljivom kontekstu članove porodice tog "dosovskog kandidata".

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Milenko Jovanov izjavio je juče da supruga Vuka Jeremića Nataša Jeremić upravlja celim narko-tržištem u Srbiji.

Izvor: Beta

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.