Vučić u Jagodini: Srbijom će se rukovoditi iz Srbije, a ne iz ambasada

Kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na predizbornom mitingu u Jagodini da će se Srbijom upravljati iz Srbije, a ne iz ambasada. U Hali sportova u Jagodini Vučić je ocenio da Srbija postavila temelje zdrave privrede i ekonomije i da ne strepi za ekonomsku budućnost Srbije.

Aleksandar Vučić na mitingu u Jagodini, Foto: sns.org.rs

"Već ove godine imaćete veće plate i penzije, i to značajnije veće, pa sledeće godine opet i tako svake godine ako nastavimo da radimo", kazao je Vučić praćen skandiranjem "Aco Srbine".

Lider Srpske napredne stranke je ocenio i da je za ekonomski boljitak zemlje bitna i regionalna stabilnost, ali da uz sve to Srbija neće dozvoliti da bude ponižavana.

Vučić je naveo i da su mu gotovo "suze pošle na oči" kada mu je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da u Alijansi ne postoji podrška za to da Kosovo formira svoju vojsku.

"To je naša pobeda", kazao je Vučić i dodao da je jedna od pobeda i otvaranje novih radnih mesta.

On je ukazao i na, kako je rekao, neverovatnu mržnju koju prema njemu gaje protivkandidati na predsedničkim izborima.

"Nema problema, dolazim na crtu, pa pobedite ako možete. Samo napred, dođite desetorica, petnaestorica, koliko god vas ima, sve ćemo da vas pobedimo. To je pobeda Srbije", rekao je Vučić, uz konstataciju da ostali kandidati traže njegovu glavu.

Dragan Marković: Nema skandiranja "Palma", ja sam ovde da podržim Vučića

Kao domaćin na skupu je govorio i predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković.

On je ocenio da će predsednički kandidat vladajuće koalicije pobediti na izborima između ostalog i zbog toga što je u interesu naroda spreman da s više premijerske funkcije ode na nižu predsedničku funkciju.

"Vučić će pobediti i zbog toga što je deficit nikada manji i zbog toga što nikad nije bilo više investitora", ocenio je Marković.

"Nema (skandiranja) 'Palma', ja sam ovde da podržim Vučića, hajmo svi: Vučić, Vučić... podignite ruke i da skandiramo, ko će da pobedi", kazao je Marković prisutnima koji su mu skandirali.

Dačić: Potreban nam je kontinuitet

Uz zvuke trubača i pesmu "Igrale se delije na sred zemlje Srbije" okupljenima se obratio i lider socijlaista i ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić.

"Svaka kuća, pa i svaka zemlja, mora da ima domaćina koji će da vodi u budućnost, da ide napred, a ne zemlja da se uvlači u destrukciju i međupartijske i međunacionalne sukobe", kazao je Dačić.

 On je članove i pristalice Socijalističke partije Srbije još jednom pozvao da svoj glas daju Vučiću.

"Kao da sam se ja kandidovao na izborima, svakoga ko bi glasao za mene pozivam da glasa za Vučića, zbog Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je naveo i da je potrebno održati kontinuitet sa svim onim dobrim na čelu Srbije i da je na čelu države potreban neko ko će se isprsiti kada Srbija treba da se brani i ko svakom u lice može da kaže da se Srbija neće ponižavati.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.