Danijela Štajnfeld, lična priča: NE znači NE (VIDEO)

Sve što se desilo poslednjih dana u slučaju glumice Danijele Štajnfeld, koja je za silovanje optužila kolegu Branislava Lečića, pokazuje da su njeni strahovi bili opravdani – ćutala je godinama jer je pretpostavljala da će u ovakvom društvu - osim institucijama morati i javnosti da dokazuje da je žrtva. Ceo slučaj preuzelo je tužilaštvo, ali se javnost podelila odnosno svrstala na njenu ili njegovu stranu. “Ja ne bih nikad mogla ni da sanjam da ste mi rekli pre godinu ili dve dana da ću da sedim u razgovoru sa vama i da govorim na ovu temu. Ja bih rekla to se nikada neće desiti. Ja sam morala da zacelim, morala sam da nađem snagu i hrabrost da se suočim sa činjenicom da ću da progovorim javno”, obašnjava Danijela Štajnfeld u opširnoj ispovesti za Insajder.  Priča Danijele Štajnfeld i proces kroz koji je prolazila i prolazi zapravo na najbolji način pokazuje kroz šta prolazi najveći broj žrtava koje o tome ćute. Zato je njena priča važna.

Danijela Štajnfeld, Foto: Insajder

Da je i sama žrtva silovanja Danijela Štajnfeld  je otkrila u svom dokumentarnom filmu “Zaceli me” prikazanom na Sarajevo film festivalu prošle godine. Tada međutim nije želela da otkrije ime čoveka koji je odbio da čuje njeno NE.

To je uradila tek prošle nedelje. Iz Amerike u Srbiju došla je na nekoliko dana samo da bi dala iskaz tužilaštvu, odnosno da bi rekla ime kolege kog optužuje za silovanje. Dan pred povratak u Njujork o svemu što joj se dešavalo ispričala je u intervjuu za Insajder.

Deo tog intervjua kao i razgovor između nje i Branislava Lečića koji je dostavljen tužilaštvu objavili smo u ponedeljak.

Danijela Štajnfeld, Foto: Insajder
Danijela Štajnfeld, Foto: Insajder

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.